Prinsesscupcakes
Det var en gång när jag hade en tjejig fika hemma hos mig som jag bjöd på prinsesscupcakes och minikladdkakor. Ingen pussade grodor men alla åt dessa söta-sötsaker.
Receptet kan kännas långt och lite jobbigt, men det finns ju alltid genvägar. Man kan tillexepel göra själva cupcakebasen långt innan och sen frysa in dem och tina upp när andan faller på.
Det här är till 12 st Prinsesscupcakes
Vaniljbas:
Sätt ugnen på 175 grader
4 dl Vetemjöl
3 dl Socker
2½ tsk Bakpulver
½ tsk Salt
100 g Smör - rumstempratur (bra ide att ha ut en halvtimme innan man börjar baka)
2 dl Mjölk
2 Ägg
1 Vanilj stång eller 1 tsk Vaniljsocker
Mosade hallon eller sylt - Till att ha i en klick i varje muffin, mängd är en smaksak men jag tror jag hade 100 g mosade hallon som jag hade sockrat lite i mina.
Lägg mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en bunke tillsammans med smöret
Slå på 1 dl av mjölken och vispa till en slät smet (elvisp)
Vispa 1 dl mjölk, ägg och vaniljstång i en annan bunke
Blanda ner äggblandningen i smeten
Häll upp smeten i muffinsformar
Klicka i lite hallon eller sylt i varje muffin
Voíla, in i mitten av ugnen, grädda i 20-25 minuter
Låt svalna
Topping (glasyr):
Spritsa inte cupcaksen förens dem är svala, glasyren smälter på varma cupcakes!
300 g Philadelpiaost
3 dl Florsocker
2 msk grädde
1 Urgröpt vaniljstång (eller så kan man köpa en liten glasburk med färdigutgröpta vaniljfrön, den är även fair trademärkt och finns i bakhyllan på typ ica maxi Tex) om man har en sån kan man ta lite på känslan, ett par nypor
Börja med att vispa philadelpiaosten med florsockret med elvisp
Tillsätt sedan vaniljfrön och grädde och vispa igen
Känn efter, en glasyrtopp ska inte vara för lös, om så är fallet, tillsätt mer florsocker.
Dekoration (sockerpasta/sugarpaste):
1 msk Gelatinpulver
4 msk Kallt vatten
30 g Kokosfett
1 dl Vit sirap
1 kg Florsocker
1 msk Solrosolja
Några droppar karamellfärg
Det här är lite svårt.. Det finns ju sockerpasta att köpa också.. Panduro har faktiskt riktigt bra..
Receptet räcker till att täcka en tårta så det kommer bli över om du bara ska göra rosor. Att halvera ingredienserna är ett alternativ men när jag har gjort det har det blivit lite torrt och svårarbetat. Det går att spara resterna upp till fyra veckor inslagna i plastfolié i en burk - förvara i rumstempratur.
Hur som - om du vill ta steget att göra själv:
Häll vattnet och gelatinet i en kastrull, låt gelatinet först svälla och
ställ sedan kastrullen på plattan och värm försiktigt.
När gelatinet är smält tillsätt kokosfettet och låt det smälta. Låt
blandningen svalna lite.
Sikta upp florsockret i en bunke och häll gelatinvätskan över. Tillsätt
den vita sirapen och arbeta till en vit, smidig deg. Ha i karamellfärgen (ska du göra flera färger får du använda flera bunkar att blanda i) Tillsätt tillsist oljan, då blir det lättare att få till en smidig deg.
Rosor gör man lättast genom att kavla ut lite pasta, använda ett litet glas till att göra cirklar med, lägga cirklarna omlott på en rad och rulla ihop från vänster till höger, sen kan man pilla ut flikarna lite och göra fler cirklar och bygga på. När jag gjorde mina rosor ville jag ha dem rätt små så jag skar bort botten på dem.
Gå på känslan, det är bäst så.
Bladen på bilden gjorde jag med en form som jag köpte på The english shop i söderhallarna - en väldans bra affär.. mycket bakgrejer och annat roligt och gott.
Kommentarer
Postat av: Emma
Dom såg riktigt söta ut!! Din blogg ser riktigt fin ut också! fortsätt så, Det är bra då har jag massor med önskemål tills vi ses nästa gång hahah..
Trackback