Gräddglass

Hemgjord gräddglass

Essencefabriken, Wallingatan 14

Det här är en simpel men väldans god gräddglass som man kan variera på otroligt många sätt.

Grundrecept vaniljgräddglass

3 äggulor
1½ dl socker
Frön från en vaniljstång
3 dl grädde

ev essence eller annan smaksättning som fruktpuré, likör eller choklad. 
Stor plastburk

 
För viol och saltlakritsglass
Violessence, saltlaktitsessence, lakritspasta, ungefär en halv påse turkisk peppar. Lila ätbar färggelé (panduro)

Grund (Blir en väldigt god gräddglass):
Vispa äggulorna med sockret tills det smälter samman till en något ljusare smet.
(Jag hoppas att du sparar vitorna och gör maränger).

Blanda ned vaniljfröna

Vispa grädden lätt i en separat skål, det ska bildas mönster i grädden precis, men den får absolut inte bli för tjock och fast. Vänd ihop grädden med ägguleblandningen tills allt har en jämn färg.

Smak:
Dela sedan upp smeten i 2tredjedelar och en tredjedel.

Mixa sönder turkiska pepparen, häll i lite av den i den lilla smeten. Tillsätt en kapsyl lakritspasta och två kapsyler saltlakritseccense. Blanda väl, ställ åt sidan.

Droppa i två kapsyler violessence i den stora smeten samt den lila färgen, blanda tills du är nöjd färgmässigt.

Häll först ned violsmeten i burken.
Häll sedan ned lakritssmeten i mitten och gör som en oval ö.
Strö över resten av den krossade turkiska pepparen på din ovala ö.

Vissa glassar behöver man gå och röra i, men den här kan du bara låta stå (helst över natten).

RSS 2.0