Snickerskladdkaka





Inspirerat av godiset Snickers såklart, en riktigt mäktig kladdkaka med mycket smak, tar en bra stund att göra men är värd besväret.

Kladdkakan
3 ägg
4 ½ dl socker
150 g smör
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt
6 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 min
Smält smöret ordentligt så att det fräser till och häll och blanda i äggsmeten
Blanda i de torra ingredienserna
Häll smeten i en bröad form med löstagbar kant
Baka av på 175c i ca 20-25 min (beror på ugn när man gör kladdis, kolla att kanterna är stela men mitten är mjuk)
När kakan svalnat något så att man kan ta i den så trycker man till botten lite och trycker upp kanterna mot sidorna så att man får till en "skål" i kakan.
Hacka 2 dl salta jordnötter slarvigt och lägg på kakan

Ställ in i frysen i ett par timmar

Kolan
1 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
Koka upp i kastrull långsamt - låt koka kraftigt i 15 minuter (är man osäker kan man göra ett kulprov men kolan ska vara lös, det ska alltså nätt och jämnt gå att göra en kula) Häll över kakan och låt stelna, Ställ in i frysen i ett par timmar eller över natten

Smält 100g mjölkchoklad och bred över kakan (jag smälte även 20 gram mörk choklad och gjorde ett mönster med en kniv) Man får jobba snabbt eftersom att chokladen stelnar fort på den frysta kakan

Nu kan kakan förvaras i kyl

Nougatgrädden
40 g nougat
1 1/4 dl grädde
Skär nougaten i bitar
Koka upp grädden och häll över nougaten, vispa eller mixa tills det går ihop
Låt svalna helt i kyl

Vispa upp nougatgrädden med elvisp
Bred ett tunt lager över kakan

Servera i hälften så stora bitar som en "vanlig" kladdkaka, det här är mäktigt!


 
 
 
 
 

RSS 2.0