Energibars
4 äggvitor
3,25 dl fiberhavregryn
2 dl hasselnötter
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl valnötter
2 dl kokos (rostad gyllene i torr stekpanna)
0,75 dl honung
2 msk kakao
1,5 dl torkade blåbär
ev smält mörk choklad
ev smält mörk choklad
Mixa alla frön och nötter
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Blanda ner havregryn, kakao och honung i äggskummet
Tillsätt sedan fröna och nötterna samt kokosen
Lägg blåbärna (om dessa är stora rekommenderar jag att halvera dom) på en bakplåtsklädd ugnsform
Och tryck sedan ut degen till en typ centimetertjock kaka
Låt kakan vila i kylen i en dryg timme
Skär upp i mindre bitar (degen är lite trög så man kan bli tvungen att trycka ihop vissa av barsen med händerna) och baka av i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter
Låt svalna och ringla eventuellt över lite smält mörk choklad