Julgodis
Chokladlakritskola med smak av turkisk peppar toppad med havssalt
Polkagrismaräng
3 äggvitor
2 dl socker
4 droppar pepparmyntsolja
röd karamellfärg
Elvisp
Spritser
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum 3 min
Ställ sedan bunken över en kastrull med varmt vatten (vattenbad) och vispa i 10 min
Vispa därefter marängen sval 5 min
Tillsätt nu pepparmyntsolja och karamellfärg, blanda slarvigt
Spritsa ut på en bakplåtspappersklädd plåt
Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 min på 125 grader
Trillingnöt
Snöbollar
3 dl Marshmallowfluff (vit, det har tydligen kommit ut fler sorter)
ca 150 gram Vitchoklad och eller vita kaksmulor typ brago eller mariekex
Kokos
Ja blanda ihop marshmallowfluffet med chokladen/smulorna
Forma till bollar och rulla i kokos
Förvara i kylen
Baci
100 g Mörk blockchoklad
Hasselnötter
Nutella (jag använde den med hasselnötsamak och hackade inga, så det blev mjukt och slätt)
Små aluminiumformar
Smält blockchokladen över vattenbad
Kleta ut choklad i formarna och täck upp på kanterna
Smält även nutellan över vattenbad
och ha sedan i lite hackade hasselnötter - blanda och fördela i formarna
Toppa eventuellt med en hel hasselnöt på varje baci
Täck över med mer blockchoklad
In i kylen!
Kommentarer
Trackback