Pepparkakstryffel
Pepparkakstryffel
300 g mjölkchoklad (jag körde på Marabou)
30 g smör
½ dl grädde
3 msk flytande honung
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
150 g ljus blockchoklad
Färdig vit glasyr på tub (smidigt)
Väldigt små pepparkaksformar
Hacka mjölkchokladen och skär smöret till småbitar, lägg i en bunke
Koka upp grädden och honungen
Häll på chokladen och smöret och blanda till en slät-slät smet
Tillsätt kryddorna och blanda
Låt stå och svalna först i rumstemp och ställ sen in i kylen i någon timme
Rulla "degen" till små bollar och tryck ut till plattor, använd nu pepparkaksformen och få ut söta små hjätran
Ställ in i kylen en liten stund (på en bricka med bakplåtspapper)
Så länge kan man smälta blockchokladen över vattenbad
Doppa sen dina hjärtan med hjälp av en gaffel i blockchokladen
Sätt på brickan igen och in i kylen en stund
Dekorera till sist med vit glasyr
Jag gillade alla sorterna, men pepparkakstryffeln är min favorit;)