Foccacia


   

Det är tider när man äter soppa. Då tycker jag att det är lite lyxigt gott med Foccacia till.

50 g Jäst
1 tsk Salt
4 msk Honung
4 dl Vatten (värm till fingervarmt)
Olivolja
8 dl Vetemjöl
Oliver
eller soltorkade tomater eller bara kryddor
Rosmarin eller basilika och oregano är passande
3 nypor Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader

Smula jäst i en bunke (helst tillhörande nån hushållsmaskin med degkrok) med saltet och houngen
Häll på lite av vattnet och rör tills det smälter, häll sedan på resten
Tillsätt mjölet allt eftersom du kör apparaten eller knåda tills du får en inte allt för kladdig deg, ibland behöver man lite extra mjöl
Låt jäsa i 30 min
Lägg bakplåtspapper på en plåt, häll på lite olivolja och smeta ut
Lägg på degen och forma ut till en stor fyrkant
Låt jäsa igen (Här brukar jag fuska) egentligen 20 min, jag kör med ungefär 5 min
Skär till oliverna och tryck förskiktigt ner dem i degen
Häll på lite olivolja och krydda samt flingsaltet
Grädda i ugn 20-30 minuter

Kommentarer
Postat av: - ELIN -

Finns knappt något godare än foccaciabröd! SUGEN! :D

2011-10-18 @ 20:15:13
URL: http://glasartad.blogg.se/
Postat av: Erika

Tusen tack för din fina kommentar!

Det här receptet ska jag nog testa någon dag. GOTT!

Kramis.

2011-10-20 @ 14:24:00
URL: http://erikasjodahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0