Choklad och marängcupcakes
Sött, sött, sött, sött..
Gör en chokladcupcakebas
Topping italiensk maräng
Receptet räcker till ca 15 cupcakes
Sockerlag:
35 g vatten
100 g socker
20 g glykos
60 g äggvita
En halv kapsyl ättika
Vispa äggvita och ättika till en maräng ca 5 min, använd gärna maskin för det blir mycket vispande
Väg upp vatten, socker, glykos i en kastrull och koka upp till 121 c
Häll sockerlagen över marängen i en tunn stråle under vispning och vispa sedan sval ( ca 15 min)
Topping italiensk maräng
Receptet räcker till ca 15 cupcakes
Sockerlag:
35 g vatten
100 g socker
20 g glykos
60 g äggvita
En halv kapsyl ättika
Vispa äggvita och ättika till en maräng ca 5 min, använd gärna maskin för det blir mycket vispande
Väg upp vatten, socker, glykos i en kastrull och koka upp till 121 c
Häll sockerlagen över marängen i en tunn stråle under vispning och vispa sedan sval ( ca 15 min)
Lägg i spritspåse och spritsa över cupcakes, Ställ i frysen en stund så marängen stelnar något, dekorera ev med smält choklad, frukt eller strössel
Kommentarer
Trackback