Choklad och marängcupcakes

  

Sött, sött, sött, sött..
 
Gör en chokladcupcakebas

Topping italiensk maräng
Receptet räcker till ca 15 cupcakes

Sockerlag:
35 g vatten

100 g socker
20 g glykos

60 g äggvita
En halv kapsyl ättika

Vispa äggvita och ättika till en maräng ca 5 min, använd gärna maskin för det blir mycket vispande
Väg upp vatten, socker, glykos i en kastrull och koka upp till 121 c
Häll sockerlagen över marängen i en tunn stråle under vispning och vispa sedan sval ( ca 15 min)
Lägg i spritspåse och spritsa över cupcakes, Ställ i frysen en stund så marängen stelnar något, dekorera ev med smält choklad, frukt eller strössel


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0