Hallon och flädergelé toppat med vitchokladpudding
Hallon och flädergelé toppat med vitchokladpudding
Idag hittade jag över en liter hallon i skogen, och det tycker jag att man kan fira med en liten dessert.
Simpelt, går att svänga ihop på ett kick!
6 småportioner eller 4 större
Gelé
Så mkt eller lite hela fräsha hallon som du vill ha, jag hade ca 3 msk hallon per port.
1 dl koncentrerad hallonsaft
0,5 dl koncentrerad flädersaft
1 dl koncentrerad hallonsaft
0,5 dl koncentrerad flädersaft
0,75 dl gelésocker (multi)
Lägg hela hallon i dessertglas el skålar
Koka upp saft, socker och häll över hallonen, ställ in i kylen i någon timme tills det stelnat.
Vitchokladpudding
100 g vitchoklad
3 dl grädde
1 dl gelésocker (multi)
1 dl gelésocker (multi)
Värm grädden med sockret i en kastrull och häll i chokladen, låt koka i en halv minut. Häll över gelén och ställ åter igen in i kylen. Alternativt, gör en pannacotta.
Alt Pannacotta
3 dl grädde
0,5 dl socker
2 gelatinblad
en urgröpt vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter
Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön.
Ta av från värmen, krama ur gelatinbladen försiktigt och blanda ner. Häll över gelén. In i kylen i någon timme.
Ta av från värmen, krama ur gelatinbladen försiktigt och blanda ner. Häll över gelén. In i kylen i någon timme.
Kommentarer
Trackback