Pepparkakskladdkaka

 
 

Det är nästan jul. Så då kanske det passar att baka något som nästan är juligt?
Tycker det här var gott och enkelt att göra. En alternativ variant av en klassiker.

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 krm salt
3,5 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk mald kardemumma
3/4 tsk malda nejlikor
ev lite frysta lingon
kristyr och florsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt
Smält smöret och blanda ner med äggen
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner i smeten
Häll upp i den bröade formen, strö ev över lite frysta lingon
Baka av i ungefär en kvart. Skulle säga 13-20 minuter beroende på ugn
Låt kakan svalna helt innan dekorering med kristyr och pudra försiktigt med florsocker
Servera med lite  lättvispad grädde
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Kakan uppskattades mycket till eftermiddagsfikat! Härligt kladdig och god! :-) Man fick en trevlig julkänsla så här i höstmörkret. Tack för att vi får smaka på dina verk! Ska kolla in övriga recept och bra tips senare.

2012-11-09 @ 16:03:01
Postat av: Yvonne

Newman! Fy fan va duktig du är! Du får gärna baka nåt gått till mig när som helst ;)jag tror att allt du gör är helt gudomligt!

Hoppas att vi kan ses snart igen! Puss och kram ♥

2012-11-09 @ 23:50:41
URL: http://itsnonne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0