Vit kladdkaka med hallon

    

 
En snabb kladdkaka, lite somrigare än originalet. Passar bäst som dessert efter grillat tycker jag, men kan säkert gå som fika också. Bären fångar upp den vita chokladen perfekt, jag skulle inte äta vit kladdkaka som den är med grädde, det blir på tok för sött.
 
200g Vit choklad
100g Smör
2 Ägg
60 g Socker
1½ tsk Vaniljsocker
150g Mjöl
½ tsk Salt
2-3 dl frysta hallon, vinbär, krusbär eller några andra goda bär med mycket smak
 
ev Topping tex; Lemoncurd, crema-balsamico, rivet limeskal eller några droppar limoncello
Vet att många tycker att det är lite konstigt att toppa bakverk med crema-balsamico men ibland är det bra för att balansera ihop smaker.
 
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en mindre form med bakplåtspapper
Smält choklad och smör över vattenbad
Vispa sålänge ägg och socker riktigt vitt
Vispa ner chokladsmeten
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna
Häll smeten i formen och strö över bären, tryck eventuellt ner dem i kakan något.
Baka av kakan i mitten av ugnen i 10-20 minuter, beroende på "kladdighet" Min gick i exakt 15 minuter.
Låt kakan svalna helt och virvla ev över topping, jag använde lemoncurd och crema-balsamico.
 Skär upp i mindre bitar, jag stansade ut mina med en rund pepparkaksform.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Du är min baknings guru! Allt ser så grymt gott ut!!! :)

2013-07-17 @ 17:17:55
URL: http://itsnonne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0