Cookiedough-glass

 
 
Kakdegsglass kanske låter lite fel.. Men det är så rätt! Alla vet vilka jag har härmat här.
Det här är en barnsligt god och krämig glass med bitar av kakdeg och hackad mörk choklad.
Glassen kan fungera som efterätt när man har gäster, man kan då servera den med varm chokladsås och hallon för extra lyx eller varför inte klassikern deppa-järnet-äta-direkt-från-burken?
 
Börja med kakdegen, gör den gärna dagen innan (håller upp till en månad i frysen)
Jag gjorde halva det här receptet:
http://www.arla.se/recept/chocolate-chip-cookies1/
 
Själva gräddglassen
3 äggulor
1,5 dl socker
fröna från ½ vaniljstång
1 krm vaniljarom
1 krm cakeessence från essencefabriken (kan uteslutas såklart)
50 g hackad mörk choklad
3 dl lättvispad grädde
 
Vispa först grädden så det är klart
Vispa sedan äggulorna och sockret fluffigt
Blanda i frön, arom, choklad och essencer
Lägg ägguleblandningen i grädden och blanda till en jämn smet
Häll upp i en rymlig burk
Ta nu fram din kakdeg
Skär den frysta degen i centimeter stora bitar och rulla till bollar, vänd i lite florsocker
Rör sedan ner dom i glassmeten
Stoppa in i frysen. Dom första 2 timmarna är det viktigt att gå och blanda lite då och då.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0