Pannacotta med smultrontopping
5-6 port
Pannacotta
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
0.5 dl strösocker
3 st gelantinblad
Topping
1 dl smultron
0.5 dl vatten
1,5 msk strösocker
2 tsk gelesocker multi
3 st gelantinblad
Topping
1 dl smultron
0.5 dl vatten
1,5 msk strösocker
2 tsk gelesocker multi
Pannacotta:
Lägg först gelatinbladen en skål med kallt vatten i ca 10 min
Mät upp grädde, urgröpt vaniljstång (och själva stången) och strösocker i en kastrull och låt bara precis koka upp
Lyft ur stängerna
Krama ur gelatinbladen ordentligt och blanda i gräddsmeten
(Jag silar pannacottan och häller upp den i en bunke med pip som är lätt att hälla ur)
Häll upp i fina glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar
Toppingen
Koka upp smultron, vatten och strösocker
Tillsätt gelesocker multi och låt koka i 2 minuter
Låt svalna helt i rumstemratur och lägg försiktigt på den kylda stannade pannacottan med hjälp av en tesked
Lägg först gelatinbladen en skål med kallt vatten i ca 10 min
Mät upp grädde, urgröpt vaniljstång (och själva stången) och strösocker i en kastrull och låt bara precis koka upp
Lyft ur stängerna
Krama ur gelatinbladen ordentligt och blanda i gräddsmeten
(Jag silar pannacottan och häller upp den i en bunke med pip som är lätt att hälla ur)
Häll upp i fina glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar
Toppingen
Koka upp smultron, vatten och strösocker
Tillsätt gelesocker multi och låt koka i 2 minuter
Låt svalna helt i rumstemratur och lägg försiktigt på den kylda stannade pannacottan med hjälp av en tesked
Kommentarer
Trackback