Pepparkakstryffel
Pepparkakstryffel
300 g mjölkchoklad (jag körde på Marabou)
30 g smör
½ dl grädde
3 msk flytande honung
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
150 g ljus blockchoklad
Färdig vit glasyr på tub (smidigt)
Väldigt små pepparkaksformar
Hacka mjölkchokladen och skär smöret till småbitar, lägg i en bunke
Koka upp grädden och honungen
Häll på chokladen och smöret och blanda till en slät-slät smet
Tillsätt kryddorna och blanda
Låt stå och svalna först i rumstemp och ställ sen in i kylen i någon timme
Rulla "degen" till små bollar och tryck ut till plattor, använd nu pepparkaksformen och få ut söta små hjätran
Ställ in i kylen en liten stund (på en bricka med bakplåtspapper)
Så länge kan man smälta blockchokladen över vattenbad
Doppa sen dina hjärtan med hjälp av en gaffel i blockchokladen
Sätt på brickan igen och in i kylen en stund
Dekorera till sist med vit glasyr
Julgodis
Chokladlakritskola med smak av turkisk peppar toppad med havssalt
Polkagrismaräng
3 äggvitor
2 dl socker
4 droppar pepparmyntsolja
röd karamellfärg
Elvisp
Spritser
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum 3 min
Ställ sedan bunken över en kastrull med varmt vatten (vattenbad) och vispa i 10 min
Vispa därefter marängen sval 5 min
Tillsätt nu pepparmyntsolja och karamellfärg, blanda slarvigt
Spritsa ut på en bakplåtspappersklädd plåt
Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 min på 125 grader
Trillingnöt
Snöbollar
3 dl Marshmallowfluff (vit, det har tydligen kommit ut fler sorter)
ca 150 gram Vitchoklad och eller vita kaksmulor typ brago eller mariekex
Kokos
Ja blanda ihop marshmallowfluffet med chokladen/smulorna
Forma till bollar och rulla i kokos
Förvara i kylen
Baci
100 g Mörk blockchoklad
Hasselnötter
Nutella (jag använde den med hasselnötsamak och hackade inga, så det blev mjukt och slätt)
Små aluminiumformar
Smält blockchokladen över vattenbad
Kleta ut choklad i formarna och täck upp på kanterna
Smält även nutellan över vattenbad
och ha sedan i lite hackade hasselnötter - blanda och fördela i formarna
Toppa eventuellt med en hel hasselnöt på varje baci
Täck över med mer blockchoklad
In i kylen!