Enkla prinsessbakelser

 
 
Tårtbotten, sylt, vaniljkräm, grädde, marsipan, allt finns färdigt att köpa. Egentligen är det upp till en själv hur mycket man vill baka, koka och pyssla.
Jag älskar min Mormors/mammas hemkokta blåbärssylt, jag använder den mycket i bakelser och i prinsess är blåbär inte helt fel.
Jag köpte tårtbottnar från mataffären, tryckte ut små bottnar med ett glas (två till varje bakelse) sen bredde jag på sylt på den understa botten och la på nästa. Efter det strök jag grädde på sidorna och fäste marsipanremsor runt kanterna. Sen spritsade jag i vaniljkrämen (som ja, jag kokade från grunden men det finns färdiga att köpa, det använder dom flesta)
Till sist spritsade jag bara på hårt vispad grädde och på med chokladdekoration. Snabbfika! ;D

Choklad och marängcupcakes

  

Sött, sött, sött, sött..
 
Gör en chokladcupcakebas

Topping italiensk maräng
Receptet räcker till ca 15 cupcakes

Sockerlag:
35 g vatten

100 g socker
20 g glykos

60 g äggvita
En halv kapsyl ättika

Vispa äggvita och ättika till en maräng ca 5 min, använd gärna maskin för det blir mycket vispande
Väg upp vatten, socker, glykos i en kastrull och koka upp till 121 c
Häll sockerlagen över marängen i en tunn stråle under vispning och vispa sedan sval ( ca 15 min)
Lägg i spritspåse och spritsa över cupcakes, Ställ i frysen en stund så marängen stelnar något, dekorera ev med smält choklad, frukt eller strössel


 

Hallon och flädergelé toppat med vitchokladpudding

    
 
 
 Hallon och flädergelé toppat med vitchokladpudding

Idag hittade jag över en liter hallon i skogen, och det tycker jag att man kan fira med en liten dessert.
Simpelt, går att svänga ihop på ett kick!
6 småportioner eller 4 större
 
Gelé
Så mkt eller lite hela fräsha hallon som du vill ha, jag hade ca 3 msk hallon per port.
1 dl koncentrerad hallonsaft
0,5 dl koncentrerad flädersaft
0,75 dl gelésocker (multi)
 
Lägg hela hallon i dessertglas el skålar
Koka upp saft, socker och häll över hallonen, ställ in i kylen i någon timme tills det stelnat.
 
Vitchokladpudding
100 g vitchoklad
3 dl grädde
1 dl gelésocker (multi)
 
Värm grädden med sockret i en kastrull och häll i chokladen, låt koka i en halv minut. Häll över gelén och ställ åter igen in i kylen. Alternativt, gör en pannacotta.
 
Alt Pannacotta 
3 dl grädde
0,5 dl socker
2 gelatinblad
en urgröpt vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter
Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön.
Ta av från värmen, krama ur gelatinbladen försiktigt och blanda ner. Häll över gelén. In i kylen i någon timme.

RSS 2.0