Ps I Love Cupcakes

  
 


Idag är det ju dags för fredagsmys
Ps I love cupcakes är lätt som en plätt att baka

Värm ugnen till 175 grader

Gör en Vaniljmuffinbas och se till att använda vaniljstång istället för vaniljsocker
Hacka 100 g vitchoklad och blanda ner i smeten
Och 70 g hallon ska också ner
Fördela i små formar
Grädda i 10-15 minuter

Låt dem svalna i nån timme

Vitchokladglasyr:
120 g Vit blockchoklad
70 g Smör (rumsvarmt)
1 dl Grädde
3 dl Florsocker

Smält blockchokladen över vattenbad
Lägg florsocker och smör i en bunke
Vispa med elvisp tillsätt grädden eftersom
Och tillsist blockchokladen
Känns det löst - mer florsocker
Känns det för hårt - mer grädde och smör
Våga höfta lite, det gjorde jag
 Spritsa på cupcaksen

Rött marsipan hjärta
Färdig marsipan finns att köpa (ica, konsum..)
Rulla till en jämn och fin boll
Ta en tesked
Kläm bollen mellan tumme och pekfingret
Gör samtidigt ett "Hack" i andra änden av bollen 
Forma kanterna jämna med teskeden
Dekorera-mera med silverkulor a lá 6 årstårtan (finns på ica, konsum..)

Crème brulée

 

Smidigt, gott, långsamt, krämigt, knäckigt och fräscht
Crème brulée
Man behöver en gasbrännare för att bränna av sockret, jag köpte min för 200 kr på cleas ohlsson, fungerar utmärkt

Till 6 personer

Sätt ugnen på 90 grader (strax innan 100, det får absolut inte bli över 100 grader i ugnen)

5 Äggulor
5 dl Grädde
1 dl Mjölk
1 dl Strösocker
1 Urgröpt vaniljstång
Socker till bränning, jag använder Dan sukkers ekologiska fair trade-märkta till detta för det syns bättre eftersom det har en begie ton

Vispa ihop äggulor, grädde, mjölk, och strösocker med balongvisp i en bunke - vispa inte allt för hårt, äggulorna ska lösas upp (använd inte elvisp blir bara bubbligt knasigt)
Gröp ur vaniljstången och tillsätt den
Häll upp smeten i porslinsformar
Ha in i mitten av ugnen i 2 timmar
Låt svalna över natten - i kylen
Häll på ungefär en tesked socker på varje portion och skaka ut sockret över hela ytan
Bränn av, rör brännaren med snabba jämna rörelser
Klart!


Små höstiga scones


 

Te och Små scones är gott och mysigt. Jag gjorde scones idag med apelsin & kanel och blockchoklad

Sätt ugnen på 225 grader

4 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
50 g Smör (rumsvarmt)
1,5 dl Grädde
En skvätt Mjölk
ev Smaksättning
så som hackad blockchoklad, apelsinskal eller någon krydda

Knåda ihop mjöl, bakpulver och salt med smöret
Tillsätt grädden och mjölken och knåda till en schysst deg
Ha i ev smaksättning
Rulla till små bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt
Platta till varje boll lite och pensla med lite grädde
Grädda i ca 10 minuter

Höstpyssel



Idag har jag höstpysslat lite..
Man behöver bara ta en promenad och plocka löv, lägga dem i en bunke med vatten och glycerol (över natten), torka och limma, lägga under press - klart ;D
Jag gjorde tre "dukar" och några ettiketter till en grej som jag ska baka nu.


Foccacia


   

Det är tider när man äter soppa. Då tycker jag att det är lite lyxigt gott med Foccacia till.

50 g Jäst
1 tsk Salt
4 msk Honung
4 dl Vatten (värm till fingervarmt)
Olivolja
8 dl Vetemjöl
Oliver
eller soltorkade tomater eller bara kryddor
Rosmarin eller basilika och oregano är passande
3 nypor Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader

Smula jäst i en bunke (helst tillhörande nån hushållsmaskin med degkrok) med saltet och houngen
Häll på lite av vattnet och rör tills det smälter, häll sedan på resten
Tillsätt mjölet allt eftersom du kör apparaten eller knåda tills du får en inte allt för kladdig deg, ibland behöver man lite extra mjöl
Låt jäsa i 30 min
Lägg bakplåtspapper på en plåt, häll på lite olivolja och smeta ut
Lägg på degen och forma ut till en stor fyrkant
Låt jäsa igen (Här brukar jag fuska) egentligen 20 min, jag kör med ungefär 5 min
Skär till oliverna och tryck förskiktigt ner dem i degen
Häll på lite olivolja och krydda samt flingsaltet
Grädda i ugn 20-30 minuter

Erik Haag


"Det som är så bra med att baka (om det nu är för man mår dåligt eller varför man gör det) det är ju att alla blir så hilma glada när man bakar och man känner verkligen att det är jag som står för myset".
Erik Haag

Från Landet brunsås

Chokladmousse

 

  



En chokladmousse bjöd jag mina föräldrar på efter middagen ikväll och de tyckte att den var väldigt god.

Här har du receptet om du vill göra din alldeles egna Chokladmousse:

Det här är till tre rätt stora portioner eller fyra små

125 g choklad
2 ägg
2 msk florsocker
ev smaksättning

Smält chokladen över vattenbad
Dela äggulorna från vitorna (i två bunkar)
Vispa vitorna till hårt skum med elvisp
Häll den smälta chokladen i bunken med äggulorna, vispa till en jämn smet
Tillsätt florsockret och äggvitskummet och vispa

Häll upp i glas eller fina koppar och ställ i kylen, minst i 4 timmar innan servering (för att vara helt säker)
Servera med grädde och bär om du vill göra det lilla extra eller varför inte krossa polkagrisar till ett mintströssel och strö över.

RSS 2.0